Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Νέα επεισόδια και τραυματισμοί στo τουρκικό πάρκο Γκεζί

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων για να απομακρύνει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται για να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Πάρκο Γκεζί.

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών χθες σε πολλές πόλεις της χώρας, ενώ ακτιβιστές χρησιμοποίησαν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να αναφέρουν πολλές περιπτώσεις τραυματισμών.
Συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Χατάι. Αστυνομικοί πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες εναντίον διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη.
Εκκλήσεις για ιατρική βοήθεια για περίπου 100 ανθρώπους στην περιοχή Κουγκουλουπάρκ της Άγκυρας, διατυπώθηκαν διαδικτυακά.
Η αστυνομία έκανε χρήση βίας για να διαλύσει περίπου 1.000 διαδηλωτές που επεχείρησαν να κάνουν πορεία προς την πλατεία Τακσίμ. Σύννεφα από δακρυγόνα κάλυπταν χθες την πολυσύχναστη εμπορική περιοχή γύρω από την πλατεία, γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή.
Οι τελευταίες διαδηλώσεις ξέσπασαν μετά τις συλλήψεις και τη σύντομη κράτηση αντικυβερνητικών ακτιβιστών, οι οποίοι κατήγγειλαν την αστυνομία για κακομεταχείριση.
Πηγή: AΠE-MΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.