Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Το Ισραήλ δέχτηκε το αίτημα αποστολής αιγυπτιακών ενισχύσεων στο Σινά



Πράσινο φως από το Ισραήλ για στρατιωτικές ενισχύσεις στο Σινά
Το Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δυο επιπλέον ταγμάτων πεζικού του αιγυπτιακού στρατού στη χερσόνησο του Σινά μετά την κλιμάκωση των επιθέσεων ισλαμιστών στην περιοχή αυτή, μετέδωσε σήμερα ο ρδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανταποκρινόμενος σε αίτημα του αιγυπτιακού στρατού, ο Ισραηλινός υπουργός 'Αμυνας Μοσέ Γιααλόν δέχθηκε να αναπτυχθούν τα τάγματα αυτά στο Ελ-Αρίς, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά καθώς και στο Σαρμ-Ελ-Σέιχ, στο νότιο τμήμα της χερσονήσου.
Πολλοί Αιγύπτιοι στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν στο Σινά τις τελευταίες ημέρες μετά τις απειλές που διατύπωσαν ισλαμιστές δημοσίως για βιαιότητες σε αντίποινα για την ανατροπή στις 3 Ιουλίου από το στρατό, του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
Η τελευταία επίθεση σημειώθηκε χθες. Συγκεκριμένα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε λεωφορείο που μετέφερε εργάτες στο Ελ-Αρίς.
Ο ισραηλινός στρατός έχει ήδη επιτρέψει από την περασμένη Τρίτη την ανάπτυξη αιγυπτιακών στρατιωτικών ενισχύσεων στο Σινά.
Η ειρηνευτική συμφωνία Ισραήλ-Αιγύπτου του 1979 προβλέπει περιορισμένη αιγυπτιακή στρατιωτική παρουσία στο Σινά.
Πηγή: AΠE-MΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.