Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ισλαμιστές και στρατός καλούν τους Αιγύπτιους σε διαδηλώσεις



Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι με ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι θα οργανώσουν συγκεντρώσεις σε περίπου 30 τεμένη στο Κάιρο και σε όλη τη χώρα.

Οι ισλαμιστές που ζητούν την αποκατάσταση του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι κάλεσαν σήμερα τους υποστηρικτές τους να διαδηλώσουν μαζικά την Παρασκευή εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στο «πραξικόπημα» που έκανε ο στρατός στην Αίγυπτο.
Νωρίτερα σήμερα ο αρχηγός του στρατού, στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, είχε καλέσει τους Αιγύπτιους να κατέβουν στους δρόμους την Παρασκευή, σε μια πανεθνική κινητοποίηση, προκειμένου να εκφράσουν την υποστήριξή τους στις ένοπλες δυνάμεις που μάχονται την «τρομοκρατία». Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι καταδίκασαν αυτό το «ρητό κάλεσμα σε εμφύλιο πόλεμο», όπως το χαρακτήρισαν. «Η δήλωση του Σίσι είναι ένα κάλεσμα σε εμφύλιο πόλεμο», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας ότι ο στρατηγός «φέρει πλήρως την ευθύνη για την αιματοχυσία».
Η ομιλία του Σίσι «θυμίζει εκείνην του Μπασάρ (σ.σ. του προέδρου της Συρίας) ο οποίος εξαπέλυσε πόλεμο εναντίον του συριακού λαού ζητώντας να του δόσουν μια παρόμοια εντολή», εκτιμά η οργάνωση. «Καλώ όλους τους έντιμους Αιγύπτιους να κατέβουν την Παρασκευή στους δρόμους και να μου δώσουν την εντολή για να τελειώσουμε με τη βία και την τρομοκρατία», είχε δηλώσει ο στρατηγός κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής τελετής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.