Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ο στρατός του Ασαντ σφίγγει τον κλοιό γύρω από τη Χομς


Σφοδρή επίθεση εναντίον των αντικαθεστωτικών ανταρτών εξαπέλυσε ο κυβερνητικός στρατός του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ, κατά το τελευταίο 48ωρο στη στρατηγικής σημασίας πόλη Χομς, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.
Το πυροβολικό και η πολεμική αεροπορία σφυροκοπούσαν θύλακες των ανταρτών, ενώ δυνάμεις του πεζικού, με την υποστήριξη ανδρών της λιβανέζικης, σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, προσπαθούσαν να ανακαταλάβουν τα τμήματα της πόλης που εξακολουθούσε να ελέγχει η ένοπλη αντιπολίτευση. Στη Γενεύη, η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξέφρασε «την έντονη ανησυχία της για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ανθρωπιστικό κόστος» του εμφυλίου πολέμου στη Χομς.
Η Συριακή Εθνική Συμμαχία, που αποτελεί τον σημαντικότερο πολιτικό σχηματισμό της αντιπολίτευσης, απηύθυνε επείγουσα έκκληση στον ΟΗΕ και στις χώρες της Δύσης για παροχή τροφίμων και ιατρική βοήθεια στους πολιορκημένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.