Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Τουρκία: «Στόχος επιθέσεων η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών»

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜİΤ) της Τουρκίας αποτελεί στόχο «οργανωμένων επιθέσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της, κ. Χακάν Φιντάν.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Γκιουνές ο κ. Φιντάν επισήμανε, χαρακτηρίζοντας παράδοξο και πρωτοφανές το γεγονός, ότι ένα άλλο κράτος –το Ισραήλ– είχε αντιδράσει με γραπτή ανακοίνωση όταν είχε αποφασιστεί ο διορισμός του στη θέση του επικεφαλής της ΜΙΤ.
«Μετά από αυτή τη ανακοίνωση, η ΜİΤ αποτέλεσε στόχο μιας σειράς επιθέσεων: Τα πρακτικά των μυστικών συνομιλιών (με Κούρδους μειονοτικούς πολιτικούς και την ηγεσία του PKK) στο Όσλο διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης, ακολούθησε η επίθεση στο Ουλούντερε (με δεκάδες νεκρούς Τούρκους στρατιώτες), η κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους από τη Συρία και οι εκρήξεις στο Ρεϊχανλί (στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, με δεκάδες νεκρούς αμάχους)», είπε ο κ. Φιντάν. Όλα αυτά τα γεγονότα, που έχουν βαθύτατα αναστατώσει την τουρκική κοινή γνώμη, αποτελούν «μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης με στόχο την ΜİΤ», είπε ο κ. Φιντάν.
Υποστήριξε ακόμη ότι όσα γράφονται τον τελευταία καιρό στον τουρκικό Τύπο, για συλλογή πληροφοριών για την ιδιωτική ζωή των Τούρκων πολιτών από την υπηρεσία πληροφοριών, εντάσσονται στην ίδια εκστρατεία.
Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.