Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η Αίγυπτος κατηγορεί τον Τούρκο πρέσβη ότι μεταφέρει τα χρήματα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας


Μεγαλώνει η ένταση στις σχέσεις Αιγύπτου-Τουρκίας, μετά τις κατηγορίες που διέρρευσαν στον αιγυπτιακό Τύπο  για τον Τούρκο πρέσβη, Hüseyin Avni Botsalı, τον οποίον κατηγορούν ότι παραβιάζοντας τα διπλωματικά ειωθώτα, χρησιμοποιεί το διπλωματικό σάκο για να μεταφέρει στο εξωτερικό χρήματα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Μάλιστα, για το ζήτημα αυτό οι αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές φέρονται να έχουν αρχίσει σχετική δικαστική διαδικασία εις βάρος της πρεσβείας της Τουρκίας στην Αίγυπτο.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικύ υπουργείου Εξωτερικών, Levent Gümrükçü, σε ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι οι κατηγορίες αυτές εις βάρος του πρέσβη Hüseyin Avni Botsalı, είναι ανυπόστατες και συκοφαντικές.
Να σημειωθεί ότι η πρακτική των τουρκικών διπλωματικών αρχών να χρησιμοποιούν το διπλωματικό ταχυδρομείο για άλλους λόγους εκτός της μεταφοράς διπλωματικών εγγράφων, είναι παλιά. Με διπλωματικό σάκο μεταφέρουν χρήματα για το δίκτυο πρακτόρων που διατηρούν στη Θράκη, ενώ Τούρκοι διπλωμάτες μετέφεραν με διπλωματικούς σάκους  ηρωίνη σε χώρες της Ευρώπης, όπως έχει καταγγελθεί και διαπιστωθεί από τις αρμόδιες κρατικές αρχές ευρωπαίκών χωρών.
Πηγή: Μιλλιέτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.