Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Βόμβα βάρους 136 κιλών σε αστυνομικό τμήμα στη Β. Ιρλανδία



Πυροτεχνουργοί στη Βόρεια Ιρλανδία εξουδετέρωσαν μια βόμβα αποτελούμενη από 136 κιλά εκρηκτικής ύλης που είχε τοποθετηθεί σε ένα εγκαταλειμμένο φορτηγάκι, έξω από ένα αστυνομικό τμήμα, και η οποία θα είχε προκαλέσει πολλούς θανάτους και μεγάλη καταστροφή εάν είχε εκραγεί.

Περίπου 350 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, στο χωριό Ονακλόι της κομητείας Τάιρον αργά το βράδυ της Πέμπτης, αφού η αστυνομία ενημερώθηκε από ανώνυμο τηλεφώνημα ότι η βόμβα επρόκειτο να εκραγεί μέσα σε διάστημα μιας ώρας.


Η Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI) δεν διευκρίνισε ποια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας, αναφέροντας μόνο ότι οι δράστες, που αντιτίθονται στην ειρηνευτική διαδικασία, έστειλαν κωδικοποιημένη προειδοποίηση σε μια εφημερίδα του Μπέλφαστ.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εάν είχε εκραγεί θα είχε προκαλέσει μεγάλη καταστροφή και σίγουρα θα είχαν χαθεί ζωές», είπε ο διοικητής της PSNI, Μπράιαν Κι.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι οι δράστες άφησαν το φορτηγάκι με τη μηχανή αναμμένη και την πόρτα του οδηγού ανοιχτή. Πιστεύεται ότι διέφυγαν στη συνέχεια στην Ιρλανδία, περνώντας τα σύνορα με ένα αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο στην κομητεία Μόναχαν.

Οι αστυνομικές αρχές και από τις δύο πλευρές των συνόρων συνεργάζονται για να τους εντοπίσουν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.