Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Οξύνεται ο «πόλεμος των συμμοριών» στη Δανία


Η αστυνομία διαψεύδει ότι ο «πόλεμος των συμμοριών» στη Δανία ενορχηστρώνεται στο εξωτερικό.

Ο πόλεμος των συμμοριών στη Δανία, μεταξύ των «Αγγέλων της Κόλασης» και ομάδων μεταναστών, δεν ενορχηστρώνεται στο εξωτερικό, υποστήριξε σήμερα η αστυνομία της χώρας, απορρίπτοντας τη «μαρτυρία» ενός μεταμελημένου εμπόρου ναρκωτικών ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι οι συγκρούσεις οργανώνονται στη νότια Ισπανία.

«Δεν πιστεύουμε ότι ο πόλεμος μεταξύ των συμμοριών ενορχηστρώνεται στην Ισπανία ή αλλού. Τίποτα δεν ενισχύει αυτή τη θέση. Για εμάς, η σύγκρουση γίνεται στη Δανία με αντικείμενο τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών», δήλωσε ο Κιμ Κλίφερ, υπεύθυνος του εθνικού κέντρου ερευνών για το οργανωμένο έγκλημα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Berlingske Tidende ο μεταμελημένος έμπορος ναρκωτικών Κάσπερ Φέτερ συμμετείχε τον Μάρτιο του 2009, στη Μάλαγα, σε μια σειρά από συναντήσεις μεταξύ δύο «βαρόνων» του δανέζικου εμπορίου ναρκωτικών οι οποίοι χρηματοδοτούσαν ο καθένας τους και ένα «αντίπαλο» στρατόπεδο: από τη μία πλευρά τους «Άγγελους της Κόλασης», μια συμμορία μοτοσικλετιστών, και από την άλλη μια ανερχόμενη ομάδα που στρατολογεί τα μέλη της μεταξύ των μεταναστών.

Ο Φέτερ φέρεται να άκουσε έναν από τους «προμηθευτές» των μοτοσικλετιστών να διαμαρτύρεται σε έναν εκπρόσωπό τους για τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, για τις χαμηλές τιμές και για το γεγονός ότι «οι δρόμοι της Κοπεγχάγης είναι πολύ ήσυχοι».

Λίγες εβδομάδες αργότερα, γράφει η εφημερίδα, σημειώθηκαν πολλά επεισόδια με ανταλλαγή πυροβολισμών στο Νέρεμπρο, μια συνοικία της δανέζικης πρωτεύουσας όπου κατοικούν πολλοί μετανάστες.

«Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με μεγάλη περίσκεψη τη μαρτυρία ενός και μόνο ατόμου και να μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα», αντέτεινε ο Κλίφερ.

Τα τελευταία δύο χρόνια επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι εξήντα τραυματίστηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ μεταναστών και Αγγέλων της Κόλασης. Οι συγκρούσεις ξανάρχισαν την περασμένη εβδομάδα με ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο. Την Τετάρτη, ένας αλλοδαπός πυροβόλησε εναντίον τριών ανδρών γιατί τους πέρασε για μέλη της ΑΚ81, μιας ομάδας που στηρίζει τους Αγγέλους της Κόλασης. Το Σάββατο, άγνωστοι γάζωσαν ένα αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ένα μέλος της ΑΚ81, τραυματίζοντας μια 19χρονη η οποία επέβαινε σε αυτό.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.