Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Υποτιθέμενοι ακτιβιστές της ειρήνης




Washington Times


Αυτό που θα έπρεπε να αποτελεί μια διαδικασία επιβίβασης και επιθεώρησης ρουτίνας για την ισραηλινή ακτοπλοϊα, μετατρέπεται σε μια νίκη προπαγάνδας για την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Το κύριο δίδαγμα που αντλείται από το συμβάν στο τουρκικό πλοίο Mαβί Μαρμαρά είναι: Μην φέρνετε ένα όπλο paintball σε μια μάχη με μαχαίρια.

Η αρχική φρενίτιδα των καταγγελιών της επιχείρησης στην οποία εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους – με τη χρήση λέξεων όπως πειρατεία, σφαγή, γενοκτονία και ούτω καθεξής - εξασθενίζει κάτω από το ψυχρό φως των γεγονότων. Η Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Navi Pillay, υποστήριξε ότι η ισραηλινή επιχείρηση δεν είχε καμία νόμιμη δικαιολογία, πράγμα το οποίο απλά προδίδει την άγνοια της περί ναυτικού δικαίου. Το Ναυτικό συνήθως σταματά, επιβιβάζεται και ερευνά ύποπτα πλοία, και το Ισραήλ αναχαιτίζει αυτούς που κατευθύνονται στην αποκλεισμένη Γάζα εδώ και χρόνια. Η διαφορά αυτή τη φορά είναι ότι οι «ακτιβιστές για την ειρήνη" που βρίσκονταν στο πλοίο ήταν οπλισμένοι και πήγαιναν γυρεύοντας μάχη.


Οι Ισραηλινοί επιβιβάστηκαν με όπλα paintball, όπλα ηλεκτροσόκ, δακρυγόνα και άλλα μη θανατηφόρα όπλα. Ανέμεναν τη συνήθη χορογραφία, κατά την οποία επιβιβάζονται στο πλοίο και το καταλαμβάνουν, ενώ οι ακτιβιστές ενώνουν τα χέρια, τραγουδούν το Παλαιστινιακό τρομοκρατικό ισοδύναμο του “We shall overcome”(θα το ξεπεράσουμε), τραβάνε φωτογραφίες και εκδίδουν ανακοινώσεις στον τύπο για την πρόσφατη "σιωνιστική θηριωδία". Αυτό είναι το σύνηθες θέατρο παθητικής αντίστασης των Μαχάτμα Γκάντι / Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ.

Όμως οι εξτρεμιστές έχουν μάθει ένα βασικό μάθημα της εποχής μας – η βίαιη αντίσταση είναι καλύτερη από την παθητική υποταγή, όταν ξέρουν ότι δεν θα θεωρηθούν υπεύθυνοι. Στην περίπτωση αυτή, οι υπέρ της Χαμάς ακτιβιστές επεδίωκαν αντιπαράθεση. Τα ισραηλινά στρατεύματα, πηδώντας με τη χρήση σχοινιών επάνω στη γέφυρα του τουρκικού Μαβί Μαρμαρά δέχτηκαν αμέσως επίθεση με ρόπαλα, μαχαίρια και άλλα όπλα. Ειδήμονες που αυτόματα κατήγγειλαν το Ισραήλ για «δυσανάλογη βία» κατηγορούσαν την λάθος πλευρά. Εάν οι συμπαθούντες των τρομοκρατών που βρίσκονταν στο πλοίο δεν είχαν υποκινήσει τη βία, κανείς δεν θα είχε σκοτωθεί. Δεν υπήρξαν απώλειες σε άλλα πλοία στο στολίσκο όπου οι άνθρωποι δεν αντιστάθηκαν.

Υποστηρικτές του παράνομου αποκλεισμού παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως ανθρωπιστές, αλλά ο ισχυρισμός αυτός είναι αμφίβολος. Είχαν απορρίψει την προσφορά του Ισραήλ να αποστείλουν τις προμήθειες που μετέφεραν στη Γάζα μέσω χερσαίων οδών, μαζί με τους τόνους προμηθειών που ρέουν προς τη Γάζα καθημερινά, αλλά αυτό δεν θα εκπλήρωνε τον στόχο των διοργανωτών της να παρουσιάσουν φανταχτερή, ειδικά φτιαγμένη για τα μέσα ενημέρωσης, εκδήλωση. Έτσι προχώρησαν με το ταξίδι τους, υποκίνησαν το περιστατικό, και οι διεθνείς οργανισμοί, κυβερνήσεις και ο Τύπος το έχαψαν, όπως αναμενόταν.

Αυτή είναι η αρχή μιας ιντιφάντα ανοικτής θάλασσας που στοχεύει την καρδιά και το μυαλό της διεθνούς κοινότητας, μια προσπάθεια να απομονωθεί το Ισραήλ και να μετατρέψει σε ήρωες τη Χαμάς. Στο μεταξύ, εξτρεμιστές στη Γάζα συνεχίζουν να επιτίθενται σε άμαχους στο Ισραήλ με όλμους και πυραύλους, και σε πρόσφατο περιστατικό επιχείρησαν τρομοκρατική επίθεση με κάρρο-βόμβα που έσερνε γάιδαρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.