Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των Ταλιμπάν στο ΒΔ Πακιστάν


Δημοσίευση : 11 Aπριλίου 2013
Δεκαπέντε ένοπλοι και ένας στρατιώτης νεκρός σε συγκρούσεις στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
Δεκαπέντε ένοπλοι και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια επιχείρησης του πακιστανικού στρατού για τον έλεγχο μιας απομακρυσμένης, αλλά στρατηγικής σημασίας κοιλάδας στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε ο στρατός.
Ο στρατός αντιμετωπίζει μεγάλη αντίσταση από τους Ταλιμπάν και τους συμμάχους τους στην Κοιλάδα Τιράχ στην περιοχή Χαϊμπέρ από τότε που άρχισε τις επιχειρήσεις για να εκδιώξει τους ενόπλους από την στρατηγικής σημασίας ορεινή περιοχή πάνω από την κοιλάδα, πριν από έξι ημέρες.
Σύμφωνα με τον πακιστανικό στρατό οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν την κοιλάδα ως βάση για να πραγματοποιούν επιθέσεις σε άλλες ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.
Την Τρίτη, ο στρατός ανακοίνωσε ότι 23 πακιστανοί στρατιώτες και 110 ένοπλοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια τετραήμερων συγκρούσεων στην περιοχή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.