Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Σκέλος της αλ Κάιντα στο Ιράκ το Μέτωπο αλ Νόσρα

Ο ηγέτης της αλ Κάιντα στο Ιράκ επιβεβαίωσε σε ηχητικό του μήνυμα σήμερα πως το Μέτωπο αλ Νόσρα, που μάχεται κατά του καθεστώτος Ασαντ στη Συρία, αποτελεί σκέλος της οργάνωσης του και πως σκοπός του είναι να εγκαθιδρύσει ισλαμικό κράτος στη Συρία.
"Ήρθε ο καιρός να δηλώσουμε στους Λεβαντίνους και σε όλον τον κόσμο πως το Μέτωπο αλ Νόσρα δεν είναι παρά ένα σκέλος του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ (ISI), της βασικής ιρακινής οργάνωσης που συνδέεται με την αλ Κάιντα», τόνισε ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.
Οι δύο οργανώσεις θα ενωθούν υπό την ονομασία Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (Εγγύς Ανατολή).
Στο μήνυμά του ο αλ-Μπαγκντάντι τονίζει πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί και με άλλες οργανώσεις τζιχαντιστών, «με την προϋπόθεση πως η Συρία και ο λαός της θα κυβερνώνται, σύμφωνα με τις διδαχές του Αλλάχ».
Η αυθεντικότητα του μηνύματος, το οποίο κατέγραψε ο ιστότοπος SITE, δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί. Αν όμως συμβεί αυτό, θα εντείνει το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι χώρες η οποία είναι αντίθετες με το καθεστώς Ασαντ, αλλά παράλληλα φοβούνται μια πιθανή άνοδο της αλ Κάιντα και των ισλαμιστών μαχητών στη Συρία.
Ειδικοί πιστεύουν πως το Μέτωπο αλ Νόσρα, το οποιο έχει αναλάβει την ευθύνη βομβιστικών επιθέσεων στη Δαμασκό και το Χαλέπι, υποστηρίζεται από αντάρτες που συνδέονται με την αλ Κάιντα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.