Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Δεν προόδευσαν αλλά και δεν κατέρρευσαν οι συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Έξι παγκόσμιες δυνάμεις συνομιλούν με την Τεχεράνη

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα πως δεν κατέρρευσαν οι συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν, παρά το ότι δεν υπήρξε ουσιαστική πρόοδος στη διάρκεια των διήμερων συνομιλιών ανάμεσα στις διεθνείς δυνάμεις και στην Τεχεράνη που διεξήχθησαν στο Καζακστάν.
"Δεν υπήρξε σημαντική εξέλιξη αλλά ούτε και κατάρρευση», δήλωσε ο αξιωματούχος, που ζήτησε ανωνυμία, έπειτα από τη συνάντηση στην πόλη Αλμάτι του Καζακστάν. Ο αξιωματούχος είπε πως οι μεγάλες δυνάμεις προτίθενται να προχωρήσουν με διπλωματικές προσπάθειες για να επιλυθεί η διαμάχη.
O νέος γύρος συνομιλιών ξεκίνησε την Παρασκευή ανάμεσα σε έξι παγκόσμιες δυνάμεις και το Ιράν σχετικά με το επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμα της ισλαμικής δημοκρατίας, το οποίο δυτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι είναι σχεδιασμένο να παράγει πυρηνικά όπλα.
Κατά το δεύτερο γύρο των συνομιλιών, που πραγματοποιήθηκε στο Καζακστάν, οι δυνάμεις – ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία- επικεντρώθηκαν στις προτάσεις σχετικά με την ελάφρυνση ορισμένων εκ των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν, σε αντάλλαγμα για επιθεωρήσεις στις πιο επίμαχες περιοχές της χώρας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.