Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Türkiye (19/11/2008)

Μπαμπατζάν: Μελετούμε τη συμφωνία ασφάλειας ΗΠΑ – Ιράκ

Ο Τ/ΥΠΕΞ Αλί Μπαμπατζάν, ο οποίος βρίσκεται στη Βαρσοβία για επίσημη επίσκεψη, μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε και σε θέματα της επικαιρότητας. Συγκεκριμένα δε, μιλώντας για τη συμφωνία ασφάλειας «SOFA», η οποία υπογράφηκε μεταξύ ΗΠΑ – Ιράκ, είπε: «Δίχως αμφιβολία σημαντικές θα είναι και οι απόψεις των γειτονικών χωρών του Ιράκ για τη συμφωνία αυτή».

Ο Τ/ΥΠΕΞ, αφού επεσήμανε ότι ο παράγοντας αυτός υπάρχει και στις σχετικές δηλώσεις, στις οποίες έχει προβεί η τουρκική κυβέρνηση, σημείωσε: «Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας είναι ένας αγώνας, ο οποίος υποστηρίζεται τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ. Αυτό δεν αποτελεί μόνο μια πολιτική υποστήριξη. Την ίδια στιγμή υφίσταται και μια στενή συνεργασία τόσο μεταξύ του Στρατού μας, όσο και με τους άλλους φορείς. Θα προβούμε σε περισσότερες περιεκτικές αξιολογήσεις, αφού πρώτα μελετήσουμε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.