Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Απόδραση εκατοντάδων κρατουμένων στο Πακιστάν με τη βοήθεια των Ταλιμπάν


Απέδρασε ο εγκέφαλος μιας από τις απόπειρες δολοφονίας του Μουσάραφ. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη.Ένας από τους 400 κρατούμενους που απέδρασαν σήμερα από φυλακή στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στην οποία επιτέθηκαν ισλαμιστές μαχητές, είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη συμμετοχή του στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου της χώρας Περβέζ Μουσάραφ, ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

"Υπήρχε ένας κρατούμενος, ο Αντνάν Ρασίντ, ο οποίος είναι επικίνδυνος. Ήταν ο εγκέφαλος μιας από τις απόπειρες δολοφονίας του Μουσάραφ. Αυτοί οι άνθρωποι επιτέθηκαν στη φυλακή για να τον απελευθερώσουν και πήραν μαζί τους άλλους 383», πρόσθεσε ο ίδιος.

Περισσότεροι από 150 ισλαμιστές μαχητές βαριά οπλισμένοι επιτέθηκαν στη φυλακή Μπάνου, κοντά στις περιοχές των φυλών Χαϊμπέρ και Ορακζάι.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η οργάνωση Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν του Πακιστάν. «Επιτεθήκαμε στη φυλακή Μπάνου και απελευθερώσαμε τα μέλη (της οργάνωσής) μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των πακιστανών ταλιμπάν Εχσανουλάχ Εχσάν.

"Σε μερικές ημέρες όταν όλοι θα έχουν φτάσει στον προορισμό τους, θα ανακοινώσουμε λεπτομέρειες», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.