Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Μπαράκ Ομπάμα: Θεωρείται λιγότερο «φιλοπαλαιστίνιος», μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ

Πλέον, μόνο το 16% των Ισραηλινών που ερωτήθηκαν θεωρούν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι φιλοπαλαιστίνιος, έναντι 36% πριν από την επίσκεψη.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θεωρείται πλέον πολύ λιγότερο «φιλοπαλαιστίνιος» από την ισραηλινή κοινή γνώμη μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ και τη Δυτική Οχθη την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Jerusalem Post.
Πλέον, μόνο το 16% των Ισραηλινών που ερωτήθηκαν θεωρούν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι φιλοπαλαιστίνιος, έναντι 36% πριν από την επίσκεψη.
Το ποσοστό των Ισραηλινών που θεωρούν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι φιλοϊσραηλινός παραμένει σταθερό (27% έναντι 26% προηγουμένως), ενώ το ποσοστό εκείνων που τον θεωρούν «ουδέτερο» στην παλαιστινο-ισραηλινή διένεξη περνά από 26% στο 39%.
Ο Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποίησε από τις 20 ώς τις 22 Μαρτίου ιστορική επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, την πρώτη του ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η συριακή σύρραξη και η παλαιστινο-ισραηλινή διένεξη.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Μπαράκ Ομπάμα παρουσιάσθηκε ως σταθερός σύμμαχος του Ισραήλ απέναντι στους κινδύνους της ιρανικής απειλής, ενώ κατά την ομιλία του μπροστά σε ακροατήριο νέων Ισραηλινών, απηύθυνε έκκληση προς τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να προχωρήσουν προς την ειρήνη.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.