Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Διπλωματία του... κρίκετ για Ινδία και Πακιστάν

A.P.

ΜΟΧΑΛΙ, ΙΝΔΙΑ. Η ένταση αποδείχθηκε υπερβολική, ακόμη και για τους πρωθυπουργούς της Ινδίας και του Πακιστάν, που εγκατέλειψαν τις θέσεις των επισήμων στους ημιτελικούς του παγκοσμίου Κυπέλλου κρίκετ εν μέσω του αγώνα, για να αναπαυθούν.

Το διάλειμμα αυτό ήταν προγραμματισμένο, ενώ ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ και ο Πακιστανός ομόλογός του Γιουσούφ Γκιλανί επέστρεψαν στις θέσεις τους για να παρακολουθήσουν τη συνέχεια του αγώνα που έφερε μπροστά την πακιστανική ομάδα και να εδραιώσουν την επιτυχία της ιδιότυπης αυτής «αθλητικής διπλωματίας».

Στο στάδιο του κρατιδίου του Παντζάμπ συνέρρευσαν χθες αστέρες του Μπόλιγουντ, αλλά και 28.000 Ινδοί φίλαθλοι που υποδέχθηκαν τους επικεφαλής των δύο κρατών με εκδηλώσεις ενθουσιασμού. Ο κ. Σινγκ χαιρέτησε διά χειραψίας τους παίκτες των δύο εθνικών ομάδων, ενώ ο Πακιστανός ομόλογός του έκανε το ίδιο. Ομάδα φιλάθλων σήκωσε την ώρα εκείνη ινδική και πακιστανική σημαία καθώς και πανό που έγραφε «Φίλοι για πάντα».

Η παρουσία των δύο πρωθυπουργών στο στάδιο του Μοχάλι σήμαινε ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, με τους δρόμους γύρω από το στάδιο να έχουν αποκλεισθεί από τις ειδικές δυνάμεις της ινδικής αστυνομίας και τους θεατές να υποχρεώνονται σε σειρά εξονυχιστικών ελέγχων προτού φθάσουν στις κερκίδες.

Παρότι τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί εδώ και εβδομάδες, ουρές φιλάθλων σχηματίσθηκαν σε σημεία πώλησης, ελπίζοντας σε ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ στη μαύρη αγορά το «μαγικό χαρτάκι» κόστιζε έως και 100 φορές την ονομαστική του αξία. Προς τέρψιν των περιοίκων, η αστυνομία ήρε χθες απαγόρευση παρακολούθησης του αγώνα από τις οροφές παρακείμενων κτιρίων, οι οποίες γέμισαν ασφυκτικά με κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.