Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Νορβηγικό «όχι» στον εξοπλισμό των Λίβυων αντικαθεστωτικών


Το Οσλο απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στον εξοπλισμό των λιβυκών αντικαθεστωτικών δυνάμεων.


Η Νορβηγία, η οποία συμμετέχει στο διεθνή συνασπισμό που πραγματοποιεί αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Λιβύη, απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, μια πρόταση που διατύπωσαν κυρίως ΗΠΑ και Γαλλία για να επισπευσθεί η πτώση του Μουάμαρ Καντάφι.

«Όσον αφορά τη Νορβηγία, ο εξοπλισμός των λιβυκών αντικαθεστωτικών δυνάμεων δεν είναι της παρούσης», δήλωσε η υπουργός Αμυνας Γκρέτε Φαρέμο, σύμφωνα με τη δημόσια νορβηγική τηλεόραση NRK, κατά τη συνάντησή της με τα πληρώματα των έξι νορβηγικών F-16 που εστάλησαν στην Κρήτη για να συμμετάσχουν στους βομβαρδισμούς στη Λιβύη.

Η πρόταση για τον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, ο οποίες είναι αποδιοργανωμένες και ανεπαρκώς εξοπλισμένες για ν΄αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του Καντάφι, διατυπώθηκε χθες από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

«Δεν το αποκλείω», δήλωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο NBC, ενώ ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Αλέν Ζιπέ δήλωσε στο Λονδίνο ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να συζητήσει με τους συμμάχους της το ενδεχόμενο στρατιωτικής βοήθειας προς τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις. Ο Γάλλος υπουργός παραδέχθηκε ωστόσο ότι αυτό δεν προβλέπεται από τις πρόσφατες αποφάσεις του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.