Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ρωσία: Οι επιθέσεις στη Λιβύη δεν εγκρίνονται από τον ΟΗΕ

Η Ρωσία υποστήριξε ότι οι επιθέσεις εναντίον των πιστών στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεων ισοδυναμούν με επέμβαση στον εμφύλιο πόλεμο στο πλευρό των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και τόνισε ότι οι επιθέσεις αυτές δεν εγκρίνονται από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

"Θεωρούμε ότι η επέμβαση του συνασπισμού σε αυτό που στην ουσία είναι ένας εμφύλιος πόλεμος, δεν εγκρίνεται από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός υπογράμμισε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ψηφίστηκε στις 17 Μαρτίου θέτει ως μοναδικό στόχο την προστασία των λίβυων πολιτών.

«Και όμως υπάρχουν πληροφορίες-και κανένας δεν τις διαψεύδει-για επιθέσεις του συνασπισμού εναντίον στρατιωτικών δυνάμεων του Καντάφι, πληροφορίες για υποστήριξη ενεργειών των ενόπλων αντικαθεστωτικών δυνάμεων. Υπάρχουν σαφείς αντιφάσεις εδώ», τόνισε ο Λαβρόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.