Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο ΒΔ Πακιστάν

Επίθεση αυτοκτονίας στη βορειοδυτική πόλη Σουάμπι, με τουλάχιστον έξι νεκρούς και 10 τραυματίες.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα κοντά σε καταυλισμό όπου θα διεξαγόταν η πολιτική συγκέντρωση θρησκευτικού κόμματος κοντά στην πόλη Σουάμπι του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Ο καμικάζι επέβαινε σε παγιδευμένο μηχανάκι και ανατινάχθηκε κοντά σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην τοποθεσία Αμπάρ, κοντά στην πόλη Σουάμπι», που είναι προπύργιο των ανταρτών Ταλιμπάν, ανακοίνωσε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Αμπντουλάχ Τζαν.

«Έξι άνθρωποι, μεταξύ τους ένας αξιωματικός της αστυνομίας σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν», είπε ο Τζαν.

Η επίθεση σημειώθηκε όταν οπαδοί του κόμματος Τζαμιάτ Ουλέμα-ε-Ισλάμ είχαν συγκεντρωθεί για να υποδεχτούν τον ηγέτη τους, τον Μαουλάνα Φαζαλούρ Ρεχμάν στην πόλη Σουάμπι, σχεδόν 70 χλμ. βορειοδυτικά του Ισλαμαμπάντ.

«Ήταν επίθεση αυτοκτονίας. Μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί έξι πτώματα και 10 τραυματίες έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο», είπε ο Τζαμπάρ Χαν, τοπικός διοικητικός αξιωματούχος.

«Ο Μαουλάνα Φαζαλούρ Ρεχμάν είναι σώος», είπε ο Χαν.

Ο Ρεχμάν πιστεύεται ότι διάκειται ευνοϊκά προς τους Ταλιμπάν και είναι σημαντικός πολιτικός ηγέτης ο οποίος προέρχεται από την ισλαμική ιερατική σχολή Ντεομπαντί, στην οποία φοιτούν μέλη από τις περισσότερες φονταμενταλιστικές οργανώσεις.

Το Πακιστάν πλήττεται από ένα πρωτοφανές κύμα επιθέσεων, σχεδόν 450 από το καλοκαίρι του 2007, με τις περισσότερες να έχουν πραγματοποιηθεί από καμικάζι Ταλιμπάν που είναι σύμμαχοι της Αλ Κάιντα και έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 4.100 ανθρώπων σε διάστημα τριάμισι ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.