Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Μπαίνουν και οι Κούρδοι της Τουρκίας στον χορό των επαναστάσεων;




Μπορεί η Άγκυρα να τα λέει καλά στη θεωρία και να μεσολαβεί σε όλα τα μέτωπα, δε σημαίνει όμως αυτό ότι έχει τα του οίκου της σε τάξη Το Κουρδικό Κόμμα για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία της Τουρκίας και το έτερο κόμμα Κογκρέσο Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTK), ζήτησαν από τους Κούρδους να προβούν στις 25 Μαρτίου σε πράξεις «πολιτικής ανυπακοής»!
Οι επικεφαλής των δύο κομμάτων, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ανέφεραν ότι προσπάθειά τους θα είναι η αποφυγή συγκρούσεων και θανάτων, ωστόσο, δεν τους μένει άλλη επιλογή από την «πολιτική ανυπακοή» για την προάσπισης των δικαιωμάτων τους.

Ζήτησαν από την κυβέρνηση να μη στείλει τις – γνωστές για το δημοκρατικό τους φρόνημα είναι το δικό μας σχόλιο – δυνάμεις ασφαλείας, αλλά να στείλει αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών για να καταγράψει τα προβλήματα των Κούρδων της Τουρκίας και να τους συναντήσει.

Η πρώτη πράξη «πολιτικής ανυπακοής» αναμένεται να είναι καθιστική διαμαρτυρία στο Ντιγιάρμπακιρ, για να κλιμακωθούν στη συνέχεια, ενώ θα συνεχιστούν μέχρι να παραχθούν αποτελέσματα…http://www.defencepoint.gr

*Aναφορικά με την πολιτική ανυπακοή των Κούρδων το παρακάτω δημοσίευμα του Κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων Fiart αναφέρεται στην κοινή συνέντευξη τύπου της ηγεσίας των κομμάτων του
BDP και του DTK και στην ομιλία του εκ των προέδρων του BDP Selahattin Demirtas ο οποίος ανακοίνωσε πως στόχος της κίνησης αυτής της πολιτικής ανυπακοής είναι η επίλυση του κουρδικού προβλήματος οι δράσεις θα έχουν ειρηνικό χαρακτήρα και θα είναι πολύμορφες στα πλαίσια του αναφαίρετου δικαιώματος του Κουρδικού Λαού για δημοκρατική αντίσταση.

Οι δράσεις αυτές θα επικεντρωθούν σε περιοχές όπου η απαίτηση του Κουρδικού λαού για Εκπαίδευση στη μητρική του γλώσσα, για απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, για το τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων αλλά και όλων των επιχειρήσεων καταστολής καθώς και για την κατάργηση του ορίου του 10% του εκλογικού νόμου έχει καθολικό χαρακτήρα.


Οι δράσεις αυτές αντικατοπτρίζουν την βούληση του Κουρδικού λαού και έντονα αναδεικνύουν την αποφασιστικότητα του να θέσει τέλος στον πόλεμο .Ο Κουρδικός λαός πρόβαλλε με περηφάνια για μια ακόμη φορά τα αιτήματά τους για ειρήνη, για δημοκρατία και ελευθερία μέσω των εορτασμών της Newroz. όπου εκατομμύρια Κούρδοι συμμετείχαν διατρανώνοντας την θέληση τους εκφράζοντας το καθολικό αίτημα του Κουρδικού λαού για δημοκρατική λύση του Κουρδικού ζητήματος.

Ο Κουρδικός λαός αγωνίζεται εδω και πάνω απο 30 χρόνια εναντίον της πολιτικής της άρνησης, της εκκαθάρισης και της αφομοίωσης που εφαρμόζει συστηματικά το τουρκικό κράτος.Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα των διαθέσεων της τουρκικής κυβέρνησης του Κυβερνώντος Κόμματος ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) είναι ο τρόπος που αντέδρασε χρησιμοποιώντας τον κατασταλτικό του μηχανισμό εναντίον της πρωτοβουλίας της κίνησης Μητέρων Ειρήνης να στηθούν τέντες σε όλες τις κουρδικές περιοχές στα πλαίσια μιας ειρηνικής προσπάθειας αντίδρασης στην παρελκυστική πολιτική της μή λύσης που έχει επιλέξει το τουρκικό κράτος έναντι του Κουρδικού ζητήματος.




http://en.firatnews.com/

http://infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.