Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Πρόταση του Ιράν για συνομιλίες στο ιρακινό έδαφος

Το Ιράν πρότεινε οι συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα να διεξαχθούν στο Ιράκ, ανακοίνωσε η Βαγδάτη.
Το Ιράν πρότεινε ο νέος γύρος των συνομιλιών με την Ομάδα των Έξι για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στο Ιράκ αντί της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο ιρακινός υπουργός Εξωτερικών.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε το Σάββατο ότι οι προγραμματισμένες για τις 13 και 14 Απριλίου διαπραγματευτικές συνομιλίες με το Ιράν μπορεί να διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη - οι πρώτες μετά τον Ιανουάριο του 2011 όταν οι δύο πλευρές απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Ο Ιρακινός υπουργός Χοσιγιάρ Ζεμπάρι δήλωσε στο Ρόιτερς ότι την πρόταση να διεξαχθούν οι συνομιλίες στην Βαγδάτη έκανε ιρανική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Τρίτη την χώρα και ότι θα συναντηθεί με τους πρεσβευτές των πέντε δυτικών δυνάμεων και της Γερμανίας για να την συζητήσει.

«Η πρόταση προήλθε από εκείνους. Δεχτήκαμε μια αντιπροσωπεία από το Ιράν...Σήμερα καλούμε τους πρεσβευτές της Ομάδας των 5+1 για να τους επιδώσουμε επιστολή για την πρόταση», είπε ο Ζεμπάρι.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.