Σάββατο 7 Απριλίου 2012

To Iσραήλ ετοιμάζει χειριστές πυραύλων για χτυπήματα ακριβείας σε πυκνοκατοικημένες περιοχές

Ο ισραηλινός στρατός αρχίζει την προετοιμασία χειριστών πυραύλων – ελεύθερων σκοπευτών για την πραγματοποίηση χτυπημάτων σε περιοχές με πυκνοκατοικημένες περιοχές. Παρόμοιο στρατιωτικό τμήμα δημιουργείται για πρώτη φορά και ήδη την επόμενη χρονιά πρέπει να αρχίσει πρακτικές ασκήσεις.

Στον εξοπλισμό του ειδικού τάγματος για χειριστές πυραύλων θα ενταχθούν τα νεότατα συστήματα εκτόξευσης «Μαγικό ακόντιο» με πυραύλους «Μπαστούνι». Αυτά τα αεριωθούμενα βλήματα διαθέτουν κεφαλή βάρους 20 κιλών και είναι σε θέση να πλήττουν στόχους σε απόσταση 30-40 χιλιομέτρων με πιθανότητα κυκλικής παρέκκλισης όχι μεγαλύτερη από 10 μέτρα.

Κατά τη γνώμη των στρατιωτικών, αυτό είναι ένα αρκετά υψηλό επίπεδο ακρίνειας, που επιτρέπει να αποφευχθούν θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού κατά τη διάρκεια χτυπημάτων σε οχυρωμένες βάσεις ανταρτών μέσα σε κατοικημένες περιοχές.
http://greek.ruvr.ru/2012_04_04/70641552/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.