Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Συνέδριο για τα 120 χρόνια ΓΣΟ




Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 8 Δεκεμβρίου στη Λεμεσό συνέδριο για τα 120 χρόνια ιστορίας του Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Ολύμπια» (ΓΣΟ). Διοργανωτές του τιμητικού συνεδρίου ήταν ο ΓΣΟ και το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ). Μέσα στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά ιστορικά γεγονότα που εντυπωσιάζουν και συγκινούν ακόμη και σήμερα για καθοριστικές στιγμές του αρχαιότερου συλλόγου στην Κύπρο και δευτέρου πιο αρχαίου στον Ελληνισμό. Η συμμετοχή του ΓΣΟ στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, η κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 1896 από τον αθλητή του ΓΣΟ Ιωάννη Φραγκούδη, η σεμνή επιστολή που έστειλε ο αείμνηστος μαραθωνοδρόμος Στέλιος Κυριακίδης το 1936 προς τη Λέσχη-Ένωση Ισότης για να λάβει χρηματοδότηση προς το σκοπό της συμμετοχής τους σε διεθνείς αγώνες, η διοργάνωση των πρώτων Πανελληνίων Αγώνων από το ΓΣΟ στην Κύπρο το 1926 ήταν μερικά από τα γεγονότα που είχε την ευκαιρία το μεγάλο κοινό να ακούσει από τους ομιλητές του συνεδρίου.

Το συνέδριο τίμησαν ο υπουργός παιδείας, ο δήμαρχος Λεμεσού, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων και πλήθος κόσμου. Οι ομιλίες και το ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο θα εκδοθούν σε αναμνηστικό τόμο. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο ΓΣΟ τίμησε παλαιούς και νέους αθλητές που διακρίθηκαν με το Σύλλογο.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.