Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Κένυα: Δεκάδες νεκροί από την έξαρση της φυλετικής βίας


Ο αριθμός των νεκρών από την τελευταία έξαρση φυλετικής βίας στην περιοχή του ποταμού Τάνα, στο Δέλτα της Κένυας, αυξήθηκε σε 41, ανέφερε το Σάββατο ο Ερυθρός Σταυρός.
«Οι εντάσεις παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, αλλά η κατάσταση είναι τώρα ήρεμη », ανέφεραν οι ομάδες αρωγής, στην ιστοσελίδα τους, προσθέτοντας ότι 35 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Μαλίντι.
Πολιτοφύλακες οπλισμένοι με μαχαίρια και όπλα, εισέβαλαν στο χωριό Κιπάου την Παρασκευή, δολοφονώντας άνδρες, γυναίκες και παιδιά, στον τελευταίο γύρο της βίας ανάμεσα στις αντιμαχόμενες φυλές των Ποκόμο και των Όρμα.
Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικρίνουν τους τοπικούς πολιτικούς ότι αναμοχλεύουν την ένταση μεταξύ των φυλών, οι οποίες μάχονται επί πολλές γενιές για τα δικαιώματα στη γη και την πρόσβαση στο νερό.
Η επίθεση προκάλεσε διεθνείς εκκλήσεις για ηρεμία, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να την καταδικάζουν και τον Λευκό Οίκο να την αποκαλεί «ανησυχητική κλιμάκωση μιας τραγικής βίας».
Η αυξανόμενη διαφυλετική βία και η ύπαρξη αποσχιστικού κινήματος προκαλούν φόβους για έκρηξη των συγκρούσεων κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών τον ερχόμενο Μάρτιο.
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.