Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Αποστολή Πάτριοτ και στρατιωτών από τις ΗΠΑ στην ΤουρκίαΤην εντολή για αποστολή δυο συστοιχιών πυραύλων Patriot και 400 στρατιωτών στην Τουρκία, φέρεται να υπέγραψε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα.
Συνολικά θα σταλούν στην Τουρκία έξι συστοιχίες πυραύλων Patriot - από δύο από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ολλανδία, αναφέρουν οι New York Times.
Θα τοποθετηθούν κατά μήκος των συνόρων με την Συρία και προβλέπεται να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στα τέλη Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι έξι συστοιχίες θα τεθούν υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ και έχει προγραμματιστεί να είναι επιχειρησιακές ως το τέλος Ιανουαρίου.
Οι αξιωματούχοι της Βορειοατλαντικής συμμαχίας επιμένουν ότι οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για αμυντικούς σκοπούς.
Σημειώνεται πάντως ότι αρχικά η Άγκυρα είχε ζητήσει από το ΝΑΤΟ πάνω από έξι συστοιχίες Patriot στη μεθόριό της με τη Συρία.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.