Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Ένταση μεταξύ Κίνας- Ιαπωνίας λόγω πτήσης κινεζικού αεροσκάφους πάνω από τα νησιά Σενκάκου/ Ντιαογιού

Νέα ένταση μετά την πτήση κινεζικού αεροσκάφους πάνω από τα αμφισβητούμενα νησιά της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας.
Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ιαπωνία πρέπει να σταματήσει τις παραβιάσεις του θαλασσίου και εναέριου χώρου κοντά στα διαφιλονικούμενα νησιά της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας, μετά τη διαμαρτυρία της Ιαπωνίας για την πτήση πάνω από τα νησιά αυτά κινεζικού αεροσκάφους.
Η ιαπωνική κυβέρνηση καταδίκασε την παραβίαση του εναέριου χώρου της από την Κίνα, την πρώτη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τη δημόσια ιαπωνική τηλεόραση ΝΗΚ.
"Είναι η πρώτη παραβίαση του εναέριου χώρου μας από κινεζικό αεροσκάφος από όσο μπορώ να θυμηθώ», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου 'Αμυνας.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι υποστήριξε ότι ήταν «απολύτως φυσιολογική» η πτήση του κινεζικού αεροσκάφους για την αναχαίτιση του οποίου απογειώθηκαν οχτώ ιαπωνικά αεροσκάφη F-15.
'Ενταση έχει προκληθεί στις σινο-ιαπωνικές σχέσεις από τότε που η Ιαπωνία αγόρασε από Ιάπωνα ιδιώτη, τον Σεπτέμβριο, τα νησιά Σενκάκου, τα οποία η Κίνα αποκαλεί Ντιαογιού.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.