Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Παραίτηση του υπουργού Συγκοινωνιών της Αιγύπτου

Παραιτήθηκε και ο υπουργός Συγκοινωνιών, μετά από τον αντιπρόεδρο της υπό ισλαμικό έλεγχο κυβέρνησης.
Την παραίτηση του υπέβαλε ο Αιγύπτιος υπουργός Συγκοινωνιών, Χάνι Μαχμούντ, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.
«Δεν είμαι σε θέση να προσαρμοστώ στην κουλτούρα του κυβερνητικού έργου, ιδίως στο πλαίσιο της τρέχουσας κατάστασης της χώρας. Γι 'αυτό και υπέβαλα την παραίτησή μου. Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου για ένα μήνα, μέχρι να επιλεγεί ο νέος υπουργός » ανέφερε ο πρώην υπουργός και μετέδωσε το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται τον λογαριασμό του στο Twitter.
«Δεν μετανιώνω που δέχθηκα το υπουργείο. (...) Δέχτηκα τη θέση για την Αίγυπτο και φεύγω για την Αίγυπτο», πρόσθεσε.
Ο Μαχμούντ δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια, αλλά η ημερομηνία της παραίτησής του φαίνεται να σχετίζεται με την ανακοίνωση, στις 22 Νοεμβρίου του διατάγματος για τη χορήγηση επιπλέον εξουσιών στον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος απέσυρε το διάταγμα του, αλλά η βαθιά πολιτική κρίση που ακολούθησε συνεχίζει να διχάζει τη χώρα. Η παραίτηση έρχεται μετά από εκείνη του αντιπροέδρου Μαχμούντ Μέκι, το προηγούμενο Σάββατο την στιγμή που οι Αιγύπτιοι ψήφιζαν για το αμφιλεγόμενο σχέδιο Συντάγματος.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.