Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Το GCC ζητεί να επιταχυνθεί η διαδικασία της πολιτικής μετάβασης στην ΣυρίαΕπίσης αξιώνει να σταματήσει η ανάμειξη του Ιράν.
Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) ζήτησε σήμερα να επιταχυνθεί η πολιτική μετάβαση στην Συρία, κατά το πέρας της ετήσιας συνόδου κορυφής του που πραγματοποιήθηκε στην Μανάμα.
Στην τελική ανακοίνωση που εξέδωσαν κατά την ολοκλήρωση της διήμερης συνόδου κορυφής, οι επικεφαλής των πετρελαϊκών μοναρχιών του Κόλπου υπογράμμισαν ότι «η διαδικασία της πολιτικής μετάβασης θα πρέπει να επιταχυνθεί» λόγω της συνέχισης της αιματοχυσίας και των καταστροφών στη Συρία.
"Ζητούμε από την διεθνή κοινότητα σοβαρές και άμεσες κινήσεις για να σταματήσουν αυτές οι σφαγές και αυτές οι σοβαρές επιθέσεις που έρχονται σε αντίθεση με όλες τις θρησκείες και το διεθνές δίκαιο και τις ανθρωπιστικές αρχές», προστίθεται στην ανακοίνωση, την οποία ανέγνωσε ο γενικός γραμματέας του εξαμελούς GCC, Αμπντουλατίφ αλ Ζαγιάνι.
Οι επικεφαλής των πετρελαϊκών μοναρχιών του Κόλπου ζήτησαν επίσης από τη διεθνή κοινότητα «να προμηθεύσει με όλες τις μορφές έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας» τον λαό στην Συρία.
Οι ίδιοι αξίωσαν επίσης να σταματήσει η «ανάμειξη» του Ιράν.
"Το συμβούλιο εξέφρασε την απόρριψη και την καταδίκη του για την συνεχιζόμενη ιρανική ανάμειξη στις υποθέσεις των κρατών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και κάλεσε το Ιράν να σταματήσει αυτές τις πολιτικές», αναφέρεται στην τελική ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.