Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Πύραυλοι Σκουντ κατά των Σύρων αντικαθεστωτικών

Για χρήση πυραύλων Σκουντ από το καθεστώς Ασαντ κατά των ανταρτών, μιλούν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το συριακό καθεστώς εξαπέλυσε πυραύλους Σκουντ κατά θέσεων των ανταρτών που μάχονται να εκδιώξουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ δήλωσε την Τετάρτη ένας Αμερικανός αξιωματούχος. «Πύραυλοι Σκούντ έπεσαν στη Συρία», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, ζητώντας να τηρηθεί ο όρος της ανωνυμίας του.
Η επίσημη αμερικανική διπλωματία είχε προηγουμένως αναφέρει ότι το συριακό καθεστώς χρησιμοποιεί «βλήματα» εναντίον της εξέγερσης, χωρίς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πιθανότητα τα αποκαλούμενα βλήματα να είναι πύραυλοι Σκουντ.
«Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω τι είδους πύραυλοι είναι, αλλά απλώς ότι βλέπουμε τώρα χρήση βλημάτων», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νιούλαντ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με ένα άρθρο των New York Times στο οποίο Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγορούν το καθεστώς της Δαμασκού, ότι πλήττει με πυραύλους Σκούντ τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
«Σε μια εποχή όπου το καθεστώς είναι όλο και πιο απελπισμένο, βλέπουμε να χρησιμοποιούν αυτά τα όπλα. Και έχουμε δει ότι τις τελευταίες ημέρες να αναπτύσσονται πύραυλοι », επισήμανε η κα Νιούλαντ.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Καρνεϊ δεν επιβεβαίωσε κατηγορηματικά τη χρήση πυραύλων Σκουντ από το καθεστώς της Δαμασκού κατά των ανταρτών.
«Η ιδέα ότι το συριακό καθεστώς θα μπορούσε να πλήξει με πυραύλους τους πολίτες του εντός των συνόρων της Συρίας είναι μια στρατιωτική κλιμάκωση της κατάστασης μια πράξη απελπισίας και εντελώς δυσανάλογη », ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.