Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Κανονικά κινείται στην τροχιά του ο βορειοκορεατικός δορυφόρος



Ο δορυφόρος, τον οποίο εκτόξευσε χθες η Βόρεια Κορέα, κινείται κανονικά στην τροχιά του ανακοίνωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό υπουργείο 'Αμυνας, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της αμφιλεγόμενης διαστημικής αυτής αποστολής, την οποία καταδίκασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
"Ο δορυφόρος που τέθηκε σε τροχιά από έναν πύραυλο Unha-3, κινείται κανονικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κιμ Μιν-Σέοκ.
"Δε γνωρίζουμε ακόμα το είδος της αποστολής που έχει ο δορυφόρος αυτός. Χρειάζονται περίπου δυο εβδομάδες για να πούμε με βεβαιότητα εάν πράγματι ένας δορυφόρος λειτουργεί. Για την ώρα λειτουργεί κανονικά», τόνισε ο νοτιοκορεάτης εκπρόσωπος.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνήλθε χθες εκτάκτως και κεκλεισμένων των θυρών, καταδίκασε την εκτόξευση του δορυφόρου εκφράζοντας ανησυχία γι΄αυτό που η Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε «τεχνολογική πρόοδο».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.