Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

Υεμένη: Εισβολή 100 ενόπλων, μελών φυλών, στο υπ. Εσωτερικών


Περίπου 100 ένοπλοι, μέλη φυλών, εισέβαλαν σήμερα στο κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Εσωτερικών στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, και απαίτησαν να καταταγούν στην αστυνομία, ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου.
Τα μέλη των φυλών που κατέλαβαν το κτίριο κράτησαν προσωρινά ομήρους κάποιους υπαλλήλους και λίγες ώρες αργότερα τους άφησαν ελεύθερους, είπε ο ίδιος αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι βρίσκονται ακόμη μέσα στο κτίριο.
Τον περασμένο μήνα, μέλη φυλών συμμετείχαν μαζί με τις κυβερνητικές δυνάμεις σε επίθεση υπό τις ΗΠΑ κατά ενόπλων της αλ Κάιντα που είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθούν πολλοί ένοπλοι από πόλεις του Νότου. Πολλά μέλη φυλών συντάχθηκαν επίσης με τον πρώην πρόεδρο Αλί Αμπντάλα Σάλεχ ο οποίος απομακρύνθηκε από την εξουσία ύστερα από λαϊκή εξέγερση.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.