Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Μοσάντ: Κατηγορεί Ιράν και Χεζμπολάχ για σχεδιαζόμενες επιθέσεις σε 20 χώρες

Οι επικεφαλής της Μοσάντ, των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, κατηγόρησαν σήμερα το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ότι προετοίμασαν επιθέσεις σε «περισσότερες από 20 χώρες», ανέφερε ένα επίσημο ανακοινωθέν.
"Το Ιράν και η Χεζμπολάχ ενήργησαν με σκοπό τη διάπραξη επιθέσεων σε περισσότερες από 20 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών», ανέφερε ένα ανακοινωθέν του γραφείου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Τα στοιχεία αυτά αποκάλυψαν ο επικεφαλής της Μοσάντ Ταμίρ Πάρντο και ο διευθυντής της Σιν Μπετ Γιόραμ Κόεν, οι οποίοι παρουσίασαν «τη δραστηριότητα των (ισραηλινών) υπηρεσιών πληροφοριών κατά της τρομοκρατίας στη διάρκεια του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου», έπειτα από την επίθεση της 18ης Ιουλίου στη Βουλγαρία, που κόστισε τη ζωή σε πέντε ισραηλινούς τουρίστες, προστίθεται στο ανακοινωθέν.
Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του επαίνεσε τη δράση των δύο υπηρεσιών οι οποίες εξαρτώνται άμεσα από τον ίδιο. «Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να αποδείξουμε στον κόσμο πως το Ιράν και η Χεζμπολάχ είναι υπεύθυνοι για το κύμα των επιθέσεων σε όλες τις ηπείρους», προστίθεται στο ανακοινωθέν.
"Αυτό το κύμα των ιρανικών επιθέσεων που διενεργήθηκαν μέσω της Χεζμπολάχ προσκρούει και θα προσκρούσει σε μία αποφασιστική αντίδραση» εκ μέρους του Ισραήλ, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Οι ισραηλινοί ηγέτες κατηγόρησαν κυρίως το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ότι ευθύνονται για τις επιθέσεις που είχαν ισραηλινούς στόχους το Φεβρουάριο του 2012 στη Γεωργία, την Ινδία και την Ταϊλάνδη.
Το Μάρτιο, το Αζερμπαϊτζάν δήλωσε πως απέτρεψε επιθέσεις που ετοίμαζε η Τεχεράνη εναντίον των πρεσβειών του Ισραήλ και των ΗΠΑ στο Μπακού και συνέλαβε 22 ανθρώπους που φέρεται να είχαν στρατολογηθεί και εκπαιδευθεί από το Ιράν.
Στις 2 Ιουλίου, δύο Ιρανοί συνελήφθησαν στην Κένυα για κατοχή εκρηκτικών προτού αφεθούν ελεύθεροι. Δώδεκα ημέρες αργότερα, ένας νεαρός Λιβανέζος συνελήφθη στην Κύπρο. Φέρεται να προετοίμαζε μία επίθεση εναντίον ισραηλινών συμφερόντων.
Το Ισραήλ κατηγόρησε επίσης την Τεχεράνη ότι χρηματοδότησε την επίθεση της 18ης Ιουλίου στη Βουλγαρία, η οποία εκτελέστηκε από τη Χεζμπολάχ.
Το Ιράν και η Χεζμπολάχ απέρριψαν όλες αυτές τις κατηγορίες.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.