Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Χ.Μεσάαλ: Οι Παλαιστίνιοι δεν θα κάνουν καμία υποχώρηση

Ο Μεσάαλ, ηγέτης της Χαμάς, δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα κάνουν καμία υποχώρηση όσον αφορά τη διεκδίκηση των εδαφών τους.
Ο εξόριστος ηγέτης του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ απέκλεισε σήμερα στη διάρκεια ομιλίας του από τη Γάζα ενώπιον χιλιάδων Παλαιστίνιων οποιαδήποτε υποχώρηση όσον αφορά τη διεκδίκηση των παλαιστινιακών εδαφών.
«Η Παλαιστίνη από τη θάλασσα ως τον ποταμό, από τον βορρά ως το νότο είναι η γη μας και το έθνος μας από το οποίο δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε ούτε εκατοστό, ούτε ένα κομμάτι», δήλωσε ο Μεσάαλ στη διάρκεια της ομιλίας του με την ευκαιρία του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυση της Χαμάς.
«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την νομιμότητα της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης και άρα το Ισραήλ δεν θα αποκτήσει ποτέ νομιμοποίηση όσος καιρός κι αν περάσει», υπογράμμισε ο Μεσάαλ, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες Παρασκευή την πρώτη του επίσκεψη στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς ζήτησε επίσης να ενωθεί ο Οργανισμός για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) γύρω από ένα κοινό πρόγραμμα.
«Είμαστε μία μόνη Αρχή και αναφορά μας είναι η PLO, την ενότητα της οποίας επιθυμούμε», σημείωσε ο Μεσάαλ.
Τέλος, ο Μεσάαλ δεσμεύθηκε να απελευθερώσει τους παλαιστίνιους φυλακισμένους που κρατούνται στο Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι ισλαμιστές μαχητές θα προσπαθήσουν να απαγάγουν ισραηλινούς στρατιώτες ώστε να τους χρησιμοποιήσουν στις διαπραγματεύσεις.
Το Ισραήλ άφησε πέρυσι ελεύθερους 1.027 Παλαιστίνιους κρατούμενους από τις φυλακές του με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ, ενός ισραηλινού στρατιώτη που είχε απαχθεί από Παλαιστίνιους το 2006 και έκτοτε κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας.
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ .
«Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να ελευθερώσουμε τους κρατούμενους. Ο τρόπος που πετύχαμε την απελευθέρωση των κρατούμενων στο παρελθόν είναι αυτός που θα χρησιμοποιήσουμε για την απελευθέρωση και των υπόλοιπων», είπε ο Μεσάαλ την ώρα που το πλήθος τον επευφημούσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.