Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Αίγυπτος: Την τροποποίηση του επίμαχου διατάγματος αποδέχτηκε ο Μόρσι

Δημοσίευση : 9 Δεκεμβρίου 2012
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ζήτησε να τροποποιηθεί το διάταγμα που του χορηγεί διευρυμένες εξουσίες, το οποίο πυροδότησε ένα έντονο κίνημα διαμαρτυρίας εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Χισάμ Καντίλ. Ο Μόρσι ανέθεσε σε έξι προσωπικότητες, οι οποίες μετείχαν μαζί του σήμερα σε σύνοδο, «να τροποποιήσουν την συνταγματική διακήρυξη», διευκρίνισε ο Καντίλ σε δηλώσεις που έκανε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μέχουερ.
Η ομάδα αυτή ειδικών απαρτίζεται από νομικούς και πολιτικές προσωπικότητες. Οι έξι ειδικοί «συναντήθηκαν για να συντάξουν ένα νέο κείμενο, το οποίο μπορεί να τελειώσουν απόψε ή αύριο το πρωί», πρόσθεσε ο Καντίλ.
Ο πρόεδρος ζήτησε επίσης, σύμφωνα με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό, «να βρεθεί μια νομική λύση που να επιτρέπει την αναβολή του δημοψηφίσματος» που προβλέπεται να διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου για το νέο Σύνταγμα, το οποίο επίσης επικρίνεται έντονα από την αντιπολίτευση.
Λίγο πριν από τις δηλώσεις αυτές του Αιγυπτίου πρωθυπουργού, ο κύριος συνασπισμός της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, το Μέτωπο Εθνικής Εξυγίανσης (FSN), είχε ζητήσει τη συνέχιση των διαμαρτυριών κατά του προέδρου Μόρσι."Ο αιγυπτιακός λαός προσανατολίζεται προς μια γενική απεργία», προέβλεψε επίσης το FSN σε ανακοίνωσή του, την οποία ανέγνωσε σε δημοσιογράφους ο Μοχάμεντ Αμπού αλ Γαρ, ένας από τους αξιωματούχους του.
Πηγή: ΑΜΠΕΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.