Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Ανώτερο στέλεχος της αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε επιδρομή UAV

Ανώτερο στέλεχος της αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
Αξιωματούχοι των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών και πηγές από τις φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένα ανώτερο στέλεχος της αλ Κάιντα σκοτώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από την επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
Ο Αμπού Ζάιντ αλ Κουβέιτι σκοτώθηκε την Πέμπτη όταν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε δύο πυραύλους εναντίον του κρησφύγετου που είχε καταφύγει στο Βόρειο Ουαζιριστάν, μια από τις περιοχές των φυλών στα σύνορα μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν.
Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτή που σημειώθηκε στην περιοχή Μιρ Άλι, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από την κεντρική πόλη Μιρανσάχ.
Ο αλ Κουβέιτι φέρεται να είναι μεταξύ των ανώτερων διοικητών της αλ Κάιντα και αντικατέστησε τον Αμπού Γιαχία αλ Λίμπι τον Ιούνιο, όταν αυτός σκοτώθηκε από μια άλλη επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
Η αλ Κάιντα δεν έχει εκδώσει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του αλ Κουβέιτι.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.