Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Σε λειτουργία το κινεζικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, Beidou

Η Κίνα ξεκίνησε να προσφέρει για εμπορική και δημόσια χρήση σε όλη την περιοχή Ασίας - Ειρηνικού τη δική της εκδοχή για τα δίκτυα δορυφορικής πλοήγησης. Το σύστημα δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί το ανάλογο αμερικανικό σύστημα εντοπισμού (Global Positioning System) που φαίνεται σήμερα να έχει παγιωθεί σε όλο τον κόσμο.
Ο λόγος για το σύστημα με την ονομασία Beidou που άρχισε να παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες της περιοχής της Ασίας την Πέμπτη και αναμένεται να έχει δυνατότητα παγκόσμιας κάλυψης έως το 2020, όπως τουλάχιστον μετέδωσαν κινεζικά ΜΜΕ. Το σύστημα περιλαμβάνει 16 δορυφόρους και τέσσερις πειραματικούς δορυφόρους, ανέφερε η κινεζική εφημερίδα, ενώ το Πεκίνο δεν κρύβει ότι επιδιώκει να καταστεί το «αντίπαλον δέος» του GPS.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.