Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Οι Σύροι αντάρτες πήραν τον έλεγχο πόλης στην μεθόριο με την Τουρκία

25 Δεκεμβρίου 2012
Σύρος αξιωματούχος διαψεύδει την χρήση ενός αερίου άγνωστης σύνθεσης κατά των ανταρτών.
Αντιπολιτευόμενη οργάνωση της Συρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αντάρτες πήραν τον έλεγχο μιας πόλης που βρίσκεται κατά μήκος της μεθορίου με την Τουρκία και αποτελούσε προπύργιο των δυνάμεων της κυβέρνησης και των πολιτοφυλακών της.
"Οι αντάρτες κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο από τις πρώτες πρωϊνές ώρες όλης της περιοχής Χάρεμ, συμπεριλαμβανομένου του στρατηγικού της κάστρου, η οποία αποτελούσε το τελευταίο προπύργιο των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και των πολιτοφυλακών της», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ακτιβιστές δήλωσαν εξάλλου ότι περίπου 700 Σύροι διέσχισαν τα σύνορα και πέρασαν στην Τουρκία το τελευταίο 24ωρο.
Υπάρχουν επίσης αναφορές για συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και αυτές των ανταρτών σε περιοχές κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Δαμασκού, ενώ ακτιβιστές δήλωσαν ότι οι αντάρτες σκότωσαν έναν υψηλόβαθμο αξιωματικό των υπηρεσιών πληροφοριών στο προάστιο Τζαραμάνα αργά την Κυριακή.
Την ίδια ώρα ο πρεσβευτής της Συρίας στη Ρωσία Ριάντ Χαντάντ διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα έκαναν χρήση ενός αερίου άγνωστης σύνθεσης κατά των ανταρτών στην κεντρική επαρχία Χομς.
Το Παρατηρητήριο είχε ανακοινώσει ότι ορισμένοι άνθρωποι πέθαναν λόγω ενός δηλητηριώδους αερίου που χρησιμοποίησε ο στρατός.
"Οι πληροφορίες αυτές είναι εντελώς αναληθείς (...) Αυτό αποτελεί σαφώς μια πρόκληση και εντάσσεται στο πλαίσιο ενός σχεδίου για να ασκηθεί ψυχολογική πίεση στην συριακή κυβέρνηση», σημείωσε ο Χαντάντ από τη Μόσχα.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε χθες ότι η χρήση χημικών όπλων κατά της αντιπολίτευσης θα ήταν μια «πολιτική αυτοκτονία» για την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.