Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Αίγυπτος: Διαδηλώσεις κατά του νέου συντάγματος από την αντιπολίτευση



Το Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας, ο συνασπισμός των κυριότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, κάλεσε απόψε τους Αιγύπτιους όλης της χώρας να κατέβουν σε διαδηλώσεις την Τρίτη για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νέο σύνταγμα, λίγες ημέρες πριν από την δεύτερη ημέρα του δημοψηφίσματος για την έγκρισή του.
«Το Μέτωπο καλεί τους Αιγύπτιους να κατέβουν στο δρόμο για να προασπιστούν τις ελευθερίες τους, να αποτρέψουν τη νοθεία και να απορρίψουν το σχέδιο του συντάγματος» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο συνασπισμός.
Μετά τον πρώτο γύρο του δημοψηφίσματος, το Σάββατο, οι ισλαμιστές υποστήριξαν ότι το «ναι» στο νέο σύνταγμα που προτείνει ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι έχει μικρό προβάδισμα. Ωστόσο πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις κατήγγειλαν ότι σημειώθηκαν παρατυπίες στην ψηφοφορία.
Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι το νέο σύνταγμα ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου και δεν διασφαλίζει εγγυήσεις για πολλές ελευθερίες.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.