Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Με δολοφονίες «απάντησαν» στον εμβολιασμό


AΠΕ
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ. Αίσθηση έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία πέντε Πακιστανών που εργάζονταν στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας στο Καράτσι. Οι τοπικές αρχές αποδίδουν τις δολοφονίες σε φανατικούς ισλαμιστές, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ιογενούς λοίμωξης δεν είναι παρά μια συνωμοσία της Δύσης με πραγματικό στόχο τη στείρωση των μουσουλμάνων. Τα θύματα -τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας- σκοτώθηκαν σε διαφορετικούς τομείς της πόλης εν ώρα εργασίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας στο Καράτσι, Σαχίντ Χαγιάντ, οι επιθέσεις άρχισαν το πρωί της Δευτέρας, πρώτη ημέρα της εκστρατείας εμβολιασμού στο Πακιστάν. Με αφορμή τις πέντε δολοφονίες, πάντως, η πακιστανική κυβέρνηση διέταξε την προσωρινή διακοπή του εμβολιασμού στο Καράτσι.
Την ίδια στιγμή και ενώ ακόμα μία γυναίκα που εργάζεται στην εκστρατεία τραυματίστηκε σοβαρά όταν άγνωστοι την πυροβόλησαν στο κεφάλι, η UNICEF, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται το πρόγραμμα, εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις. «Ανησυχούμε για την ασφάλεια όσων εργάζονται στην πρώτη γραμμή», σχολίασε ο εκπρόσωπος της UNICEF, Μάθιου Κόλεμαν. «Είναι πραγματικοί ήρωες», πρόσθεσε ο ίδιος. Επισημαίνεται ότι ακόμα ένας εργαζόμενος στην εκστρατεία εμβολιασμού είχε δολοφονηθεί τον περασμένο Οκτώβριο στη νοτιοδυτική επαρχία του Μπαλουχιστάν.
Τριάντα πέντε, τουλάχιστον, παιδιά έχουν μόνο φέτος χάσει τη ζωή τους από τον ιό της πολιομυελίτιδας στο Πακιστάν, όπου μεγάλος αριθμός γονέων αντιτίθεται στον εμβολιασμό. Η ιογενής αυτή λοίμωξη προσβάλλει το νευρικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει μόνιμη παράλυση σε διάστημα λίγων ωρών. Η πολιομυελίτιδα ενδημεί σε τρεις μόνο χώρες, εξαιτίας μεταξύ άλλων και της πίεσης ορισμένων ιμάμηδων που κηρύττουν ότι το εμβόλιο είναι μια συνωμοσία της Δύσης για τη στείρωση των μουσουλμάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.