Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Αιματηρή νύχτα βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ

Το «κύμα» βομβιστικών επιθέσεων το οποίο σημειώθηκε χθες βράδυ στην πρωτεύουσα του Ιράκ στοίχισε τη ζωή σε 65 ανθρώπους, ενώ άλλοι 190 τραυματίστηκαν.

Λίγες ώρες μετά την αιματηρή νύχτα που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 60 ανθρώπους στο Ιράκ, νέες επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους άλλοι πέντε άνθρωποι.
Στο Τάτζι, 25 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης, δύο αυτοσχέδιες βόμβες εξερράγησαν κοντά σε μια στρατιωτική βάση, σκοτώνοντας τρεις περαστικούς και τραυματίζοντας άλλους 10. Στα νοτιοανατολικά προάστια της πρωτεύουσας, από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο ενός σπιτιού τραυματίστηκαν θανάσιμα άλλοι δύο άνθρωποι.
Το «κύμα» βομβιστικών επιθέσεων το οποίο σημειώθηκε χθες βράδυ στην πρωτεύουσα του Ιράκ στοίχισε τη ζωή σε 65 ανθρώπους ενώ άλλοι 190 τραυματίστηκαν στη Βαγδάτη και προάστιά της, σύμφωνα με πηγές της ιρακινής αστυνομίας και γιατρούς, που έκαναν λόγο για τις πιο αιματηρές συντονισμένες επιθέσεις αυτού του μήνα.
Τουλάχιστον 10 παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε διάφορες συνοικίες, στην πλειονότητά τους αυτές όπου ζουν σιίτες, ενώ μια ακόμη επίθεση έπληξε την Μάνταϊν, περίπου 20 χλμ. νότια της Βαγδάτης.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι τέσσερα παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε συνοικίες στα νότια της ιρακινής πρωτεύουσας, δύο στο κέντρο της, δύο σε βόρειο και ένα ακόμη σε ανατολικό προάστιο της Βαγδάτης.
Την Παρασκευή, από επίθεση αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια της προσευχής σε ένα σουνιτικό τέμενος κοντά στην Μπακούμπα, στην επαρχία Ντιγιάλα, έχασαν τη ζωή τους άλλα 20 άτομα.
Οι νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ από τις αρχές του μήνα έχουν ήδη ξεπεράσει τους 500. Από την έναρξη της χρονιάς, στο Ιράκ καταγράφεται αναζωπύρωση της βίας κι εκφράζονται φόβοι περί επανόδου της χώρας στον αιματηρό θρησκευτικό πόλεμο της περιόδου 2006-2007.
Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.