Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Νόμιμη η παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από την NSA, σύμφωνα με δικαστήριο

Η μαζική καταγραφή και αρχειοθέτηση δεδομένων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από μέρους της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δεν παραβιάζει το ισχύον νομικό πλαίσιο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής παρά το σάλο που ακολούθησε την αποκάλυψή της τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε αρμόδιο δικαστήριο.
Σε μια γνωμοδότηση που φέρει ημερομηνία 29ης Αυγούστου και δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα, η δικαστίνα Κλερ Ίγκαν, πρόεδρος του δικαστηρίου των ΗΠΑ το οποίο είναι καθ' ύλην αρμόδιο για τις παρακολουθήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών στο εξωτερικό, ανέφερε ότι αυτό έλαβε υπόψη του τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με την ύπαρξη μιας τεράστια βάσης δεδομένων που διατηρεί η αμερικανική κυβέρνηση, αλλά συνεχίζει να πιστεύει πως η ύπαρξη και η λειτουργία της δεν παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.