Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ερντογάν για συριακό ελικόπτερο: Οι τουρκικές δυνάμεις έκαναν το χρέος τους

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αιτιολόγησε σήμερα την κατάρριψη από τον τουρκικό στρατό ενός συριακού ελικοπτέρου, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.
«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν αυτό που όφειλαν να κάνουν», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την επομένη της κατάρριψης από την τουρκική πολεμική αεροπορία ενός συριακού στρατιωτικού ελικοπτέρου, το οποίο εντοπίστηκε σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα σύνορα εντός του εναέριου χώρου της Τουρκίας.
Στην πρώτη αυτή αντίδραση για το περιστατικό, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η χώρα του τροποποίησε τους κανόνες εμπλοκής όσον αφορά τις αναχαιτίσεις έναντι των συριακών δυνάμεων και ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν εφεξής την άδεια «να μεταβαίνουν σε ορισμένες ζώνες».
"Έχουμε ανακοινώσει ότι θα γίνεται επίκληση αυτών των νέων κανόνων σε ορισμένες περιστάσεις, όπως για παράδειγμα οι παραβιάσεις των συνόρων», πρόσθεσε ο Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι οι νέοι κανόνες εφαρμόστηκαν όταν το συριακό ελικόπτερο δεν απάντησε στις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από την πλευρά των Τούρκων.
Η Τουρκία άλλαξε τους κανόνες εμπλοκής όταν ένα μαχητικό αεροσκάφος της είχε καταρριφθεί από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις τον Ιούνιο του 2012.
Ο Ερντογάν είχε γνωστοποιήσει ότι οποιοδήποτε στρατιωτικό στοιχείο προσέγγιζε τα τουρκικά σύνορα θα θεωρείτο απειλή και στόχος για τον τουρκικό στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.