Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ράσμουσεν: Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο θα συνεχιστεί




Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε ότι οι διεθνείς δυνάμεις της Συμμαχίας στο Κόσοβο θα βοηθήσουν στην εφαρμογή της συμφωνίας Βελιγραδίου - Πρίστινας για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών και ότι η αποστολή της Συμμαχίας θα είναι παρούσα στο Κόσοβο για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.
Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, δήλωσε στη «Φωνή της Αμερικής» (Voice of America) ότι η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο είναι «ιστορία επιτυχίας» και ότι όλες οι πλευρές στην περιοχή θεωρούν την ειρηνευτική δύναμη στο Κόσοβο (KFOR) αμερόληπτο εγγυητή της ειρήνης και της ασφάλειας.
«Αρχίσαμε πριν από πολλά χρόνια με 50.000 στρατιώτες, τώρα έχουμε 5.000, κάτι που αντανακλά τη σημαντική βελτίωση της κατάστασης ασφάλειας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες όσο είναι αναγκαίο» ανέφερε ο κ. Ράσμουσεν.
«Πρόσφατα, η Πρίστινα και το Βελιγράδι κατέληξαν σε συμφωνία, τώρα έχει σειρά η πλήρης εφαρμογής της συμφωνίας και εμείς θα βοηθήσουμε σε αυτό», υπογράμμισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.