Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Διαμαρτύρεται για τις κατηγορίες του Μπαχρέιν περί τρομοκρατίας η Τεχεράνη

Η Τεχεράνη διαμαρτύρεται για τις κατηγορίες του Μπαχρέιν περί διασύνδεσής της με τρομοκρατική οργάνωση.

Ο επιτετραμμένος του Μπαχρέιν κλήθηκε στο ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών για να τού επιδοθεί διαμαρτυρία για τις αβάσιμες κατηγορίες των αρχών του Μπαχρέιν, σύμφωνα με τις οποίες η Τεχεράνη φέρεται να είχε διασυνδέσεις με οργάνωση που σχεδίαζε επιθέσεις στο βασίλειο αυτό, μετέδωσε σήμερα η ιρανική τηλεόραση στην ηλεκτρονική της διεύθυνση.

«Ο γενικός διευθυντής αρμόδιος για την περιοχή του Περσικού Κόλπου στο υπουργείο Εξωτερικών (ο Χουσέιν Καμαλιάν) απέρριψε οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του Ιράν και της εν λόγω οργάνωσης και διαμαρτυρήθηκε έντονα κατά των αβάσιμων αυτών κατηγοριών», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Η Μανάμα ανακοίνωσε στις 13 Νοεμβρίου ότι ένας πυρήνας που συγκροτείτο από πέντε πολίτες του Μπαχρέιν ο οποίος εξαρθρώθηκε πρόσφατα, σχεδίαζε επιθέσεις στο βασίλειο και ανήκε σε τρομοκρατική οργάνωση που είχε διασυνδέσεις με το Ιράν.

Ο Καμαλιάν δήλωσε ότι οι κατηγορίες «εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εχθρών, δεν βοηθούν στη διευθέτηση των προβλημάτων στο Μπαχρέιν και περιπλέκουν την κατάσταση στην περιοχή» .

Επισήμανε ακόμη ότι «η λύση για τη ρύθμιση των προβλημάτων στο Μπαχρέιν είναι να υπάρξει ανταπόκριση στις νόμιμες διεκδικήσεις του μουσουλμανικού πληθυσμού» της χώρας αυτής.

Το Ιράν είχε ήδη απορρίψει πριν από μια εβδομάδα τις κατηγορίες του Μπαχρέιν.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκαν έντονα μετά την καταστολή το Μάρτιο από την κυβερνώσα σουνιτική δυναστεία του κινήματος αμφισβήτησης το οποίο ενισχύουν οι σιίτες που αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού του Μπαχρέιν, όπως στο Ιράν. Η Σαουδική Αραβία, που υποστηρίζει τους κυβερνώντες σουνίτες, έστειλε στρατεύματά της στο Μπαχρέιν για την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.