Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μπαγίς: Η Ευρώπη «αποστρέφεται» την δημοκρατία

Την ανησυχία του γιατί η ΕΕ «απομακρύνεται από τη δημοκρατία» εγκαθιστώντας τεχνοκρατικές κυβερνήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση της ευρωζώνης, εξέφρασε νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με την ΕΕ κ Εγκεμέν Μπαγίς.

«Η δημοκρατία είναι από τις μεγαλύτερες αξίες της ΕΕ», είπε ο Τούρκος υπουργός και προσέθεσε ότι «αυτό που φοβάμαι τώρα είναι ότι η ΕΕ αποστρέφεται τη δημοκρατία, την βασική αυτή αξία».

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο πρακτορείο Ανατολή ο Τούρκος υπουργός παρατήρησε ότι τεχνοκρατικές κυβερνήσεις αντικατέστησαν δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις σε μια κίνηση που περιέγραψε ως « οικονομικό πραξικόπημα», προσθέτοντας ότι οι τεχνοκράτες δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις που θα διαρκέσουν για πολύ.

«Οι τεχνοκράτες μπορεί να δώσουν σημαντικές λύσεις βραχυπρόθεσμα αλλά δεν μπορούν να διαρκέσουν για πολύ. Για την οικονομική επιτυχία απαιτείται σταθερότητα και εμπιστοσύνη. Αυτές είναι οι δύο μαγικές λέξεις που λειτούργησαν στην Τουρκία μετά τη δική της οικονομική κρίση», είπε ο κ. Bagis.

Η εκλογή του κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP) ήταν το αποτέλεσμα της αυξανόμενης εμπιστοσύνης στην πολιτική που μεταφράστηκε σε εμπιστοσύνη στις επενδύσεις, στην ανάπτυξη, και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, προσέθεσε ο Τούρκος υπουργός.

«Η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρότερη δημοκρατία που θα αναδείξει λύσεις που θα έχουν τη στήριξη των λαών. Γι' αυτό ως φίλοι αισθανόμαστε υποχρέωση να υπενθυμίσουμε στους συμμάχους μας της ΕΕ ότι δεν πρέπει να αποστρέφονται τη σημαντικότερη από τις αξίες τους που είναι η δημοκρατία», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.