Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Καταδίκη από ΟΗΕ της εκτόξευσης ρουκετών προς το Ισραήλ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, καταδίκασε την εκτόξευση ρουκετών από το έδαφος του Λιβάνου στο Ισραήλ, την οποία ακολούθησαν πυρά πυροβολικού του Ισραήλ σε αντίποινα.

Δεν υπήρξαν πληροφορίες για τραυματισμούς από την ανταλλαγή πυρών, ανέφερε ο ΟΗΕ. Η αποστολή των κυανόκρανων του Οργανισμού στο νότιο Λίβανο διεξάγει έρευνα σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου και του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία κάλεσαν όλες τις πλευρές να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση», με την Ουάσινγκτον να καταγγέλλει μια «προκλητική ενέργεια», που χαρακτήρισε «επιβλαβή για τη σταθερότητα του Λιβάνου».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Μπαν, Μάρτιν Νεσίρκι, ο ΓΓ του ΟΗΕ κάλεσε επίσης όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» και να «σεβαστούν τη συμφωνία για την διακοπή των εχθροπραξιών», σύμφωνα με την απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας (2006).

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.