Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η συριακή αντιπολίτευση τείνει να επιλέξει πρωθυπουργό μεταβατικής κυβέρνησης



Η αντιπολίτευση της Συρίας τείνει προς να επιλέξει τον πρωθυπουργό μιας προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης.
Τα μέλη του νεοσύστατου συνασπισμού της συμμαχίας της αντιπολίτευσης της Συρίας, τείνουν να κλείσουν προς μια κατεύθυνση σχετικά με το ποιος πρόκειται να οριστεί πρωθυπουργός, που θα αναλάβει καθήκοντα να ηγηθεί μιας προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ο πρώην πρωθυπουργός της Συρίας, Ριάντ Χιτζάμπ, ο οποίος αυτομόλησε του κόμματος του Μπασάρ αλ-Άσαντ τον περασμένο Αύγουστο, φαίνεται ότι είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος, δήλωσαν αντιπρόσωποι της αντιπολίτευσης.
Ο Χιτζάμπ, τον οποίο υποστηρίζουν η Ιορδανία και τα κράτη του Κόλπου, είναι πιθανό να επιλεγεί ως πρωθυπουργός πριν ή κατά τη διάρκεια της διεθνούς συνάντησης των «Φίλων της Συρίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Δεκεμβρίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.