Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Χ.Κλίντον: Εμπόδιο στις ειρηνικές διαπραγματεύσεις η επέκταση των εβραϊκών οικισμών

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον καταδίκασε το ισραηλινό σχέδιο οικοδόμησης νέων κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς, τονίζοντας ότι αποτελεί εμπόδια στην ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστίνιους.
"Θέλω να επαναλάβω πως αυτή η κυβέρνηση -όπως και οι προηγούμενες-έχουν καταστήσει σαφές στο Ισραήλ πως οι δραστηριότητές του επέκτασης των εβραϊκών οικισμών καθυστερούν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», τόνισε η κ.Κλίντον σε ομιλία της στην Ουάσινγκτον παρουσία των ισραηλινών υπουργών Άμυνας Εχούντ Μπαράκ και Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, αλλά και πολλών αμερικανών ανώτατων αξιωματούχων.
Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή την πρόθεσή του να οικοδομήσει 3.000 κατοικίες στους εβραϊκούς οικισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την Δυτική Όχθη, μια ημέρα μετά την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους μη μέλους-παρατηρητή του ΟΗΕ.
Στην ομιλία της με κύριο άξονα το Μεσανατολικό, η Χίλαρι Κλίντον απηύθυνε για μια ακόμα φορά έκκληση για «ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους κάτω από την καθοδήγηση της νόμιμης εξουσία της Παλαιστινιακής Αρχής».
"Πρέπει όλοι να εργαστούμε για να βρούμε το δρόμο, μέσω διαπραγματεύσεων, που μπορεί να οδηγήσει στη λύση των δύο κρατών. Αυτός είναι ο στόχος μας», πρόσθεσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών.
Η ειρηνευτική διαδικασία βρίσκεται σε αδιέξοδο τα τελευταία δύο χρόνια.
"Πιστεύω πως ακόμα και αν δεν μπορείτε να καταλήξετε σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία που θα λύνει όλα τα εξαιρετικά περίπλοκα ζητήματα, είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ να προσπαθήσει», κατέληξε η αμερικανίδα υπουργός.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.