Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Για πιθανή χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς ανησυχούν οι ΗΠΑ

Εντείνονται οι ανησυχίες στην Ουάσινγκτον για την πιθανότητα το συριακό καθεστώς να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.
Οι ανησυχίες των ΗΠΑ για τις προθέσεις της συριακής κυβέρνησης όσον αφορά τη χρήση χημικών όπλων αυξάνονται, αναγκάζοντας την Ουάσινγκτον να προετοιμάσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για μια τέτοια περίπτωση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.
«Ανησυχούμε με την ιδέα ότι ένα καθεστώς υπό πολιορκία (...) θα σκεφτεί να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον των Σύρων», είπε ο Κάρνεϊ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Ο εκπρόσωπος απέφυγε πάντως να διευκρινίσει τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα «σχέδια έκτακτης ανάγκης».
Νωρίτερα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον είχε προειδοποιήσει ότι η χώρα της θα αναλάβει δράση εάν η Δαμασκός κάνει χρήση τέτοιων όπλων. Από την πλευρά της η συριακή κυβέρνηση, αντιδρώντας στις δηλώσεις της Κλίντον, τόνισε ότι δεν θα χρησιμοποιούσε χημικά όπλα εναντίον του λαού. «Η Συρία επαναλαμβάνει ότι δεν θα χρησιμοποιούσε τέτοιου είδους όπλα, εάν διέθετε, εναντίον του λαού της, κάτω από οιασδήποτε συνθήκες, διότι υπερασπίζεται το λαό της», διαβεβαίωσε πηγή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Sana.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.