Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Τουρκικές παραβιάσεις ελληνικών χωρικών υδάτων και του εναερίου χώρου





Σε παραβιάσεις ελληνικών χωρικών υδάτων και του εναερίου χώρου προχώρησαν, με διαφορές ολίγων -μεταξύ τους- ωρών, οι Τούρκοι.

Τουρκικές ακταιωροί παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου, καθώς παρακολουθούσαν εμπορικό πλοίο υπό ρωσική σημαία.

Επίσης, σχηματισμός τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν του Αγαθονησίου.

Το υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά.

Πιο συγκεκριμένα, σχηματισμός οκτώ τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών νοτίως της Λέσβου στις 15:06 και στις 15:36 δύο αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν του Αγαθονησίου, σε ύψος 3.000 ποδών.

Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 15:38, αφού όλα τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Όπως έγινε γνωστό, ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών για να προβεί στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες, καθώς και οι αρμόδιες αρχές του ΝΑΤΟ.
ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ,news.ert.gr

Παραβίαση ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικές ακταιωρούς - ελληνικό διάβημα Συγγραφέας Μεγαδούκας Ν. (ANA) – 2 ώρες πριν

Τουρκικές ακταιωροί παραβίασαν σήμερα το πρωί τα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου, καθώς παρακολουθούσαν εμπορικό πλοίο υπό ρωσική σημαία. Το υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά. Εξάλλου σχηματισμός οκτώ τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών νοτίως της Λέσβου στις 15.06, ενώ στις 15.36 δύο αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 3.000 ποδών. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 15.38. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά. όπως έγινε γνωστό, ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών για να προβεί στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες καθώς και οι αρμόδιες αρχές του ΝΑΤΟ.
© 2009 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/11/blog-post_8440.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.